Νέα του Στίβου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Μάιος 2009

ledaki_small.jpgΣτο ετήσιο Gala Γυναικών που έγινε για 10η χρονιά φέτος στην Φιλοθέη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Στέλιος Κυριακίδης η πρωταθλήτρια του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος Στέλλα Ηρώ Λεδάκη σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 4.11μ και έπιασε το όριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει τον Ιούλιο στο Κάουνας της Λιθουανίας. Πολύ κοντά στο ίδιο όριο έφτασε και η άλλη άλτρια του επικοντώ του Χανιώτικου συλλόγου η Γεωργία Χειριμπέρη που σημείωσε ατομικό ρεκόρ ανοικτού στίβου με 4.06μ και έδειξε με τα άλματά της στο 4.11μ ότι είναι θέμα ημερών να το περάσει

Διαβάστε περισσότερα από αυτούς και άλλους αγώνες του Στίβου .....

 
Διακρίσεις στο στίβο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 14 Μάιος 2009

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης κορυφαίος άλτης του μήκους στην Ευρώπη

mihalelis_2008-2.jpgΚορυφαίος άλτης του μήκους στην Ευρώπη στην κατηγορία των Εφήβων και 3ος καλύτερος στον κόσμο είναι μέχρι στιγμής ο Χανιώτης πρωταθλητής αφου ξεπέρασε τον Ισπανό Εουσέμπιο Κασέρες που προηγείτο στην σχετική λίστα με 7.66μ από τις 19 Απριλίου στην Βαλένθια.

Με το σπουδαίο άλμα του στο πρόσφατο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα που έγινε στον Πύργο με επίδοση 7.72 με κανονικές συνθήκες (άνεμος  +1.2) βρέθηκε στην 2η θέση των Ελλήνων για το 2009 μετά τα 7.74μ του Λ.Τσάτουμα και μια από τις καλύτερες εφηβικές επιδόσεις όλων των εποχών. (Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων 7.93μ του Λούη Τσάτουμα). Ταυτόχρονα πέτυχε και το όριο (7.55μ) του ΣΕΓΑΣ για την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που θα γίνει στο Νοβισαντ της Σερβίας στις 23-26 Ιουλίου . Ο Δημήτρης Μιχαλέλης γυμνάζεται με την Αριάννα Γιαννοπούλου και πρίν το 7.72μ είχε ατομικό ρεκόρ 7.46μ που το είχε περύχει το 2008 όταν κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στην Λάρισα Εχει προσωπικό χορηγό την ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ τους υπεύθυνους της οποίας ευχαριστεί ιδιαίτερα για την σημαντική προσφορά τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέα Εγκύκλιος για την εισαγωγή αθλητών στην Ανώτατη εκπαίδευση Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 03 Μάρτιος 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

  Βαθμός Ασφαλείας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

 Να διατηρηθεί μέχρι:                                          

Μαρούσι  04/12/2008

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓ. ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                               Αρ.Πρωτ. Βαθμ.Προτερ.

ΤΜΗΜΑ Α΄                                                                                                                        Φ.125/156715/Β6

Ανδρέα Παπανδρέου 37                                                                ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

151 80 Μαρούσι

Πληροφορίες: Επ. Ρουσσάκης                                                Γραφεία Φυσικής Αγωγής και

Τηλέφωνο: 210 3442075, 210 3442661                                   Γραφεία Ε.Ε.

FAX: 2103442077                                                             

ΠΡΟΣ:      1. Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπ/σης

2. Δ/νσεις & Γραφεία Β/θμιας Εκπ/σης,

 (Με την παράκληση να κοινοποιηθεί  σε όλα τα Γεν.Λύκεια  τα ΕΠΑΛ &  τα ΚΕΣΥΠ της αρμοδιότητάς τους).

3.   Όλα τα Παν/μια, Τ.Ε.Ι, Α.Σ.Τ.Ε  και   Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε

  ΚΟΙΝ:     1.      Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

(Με την παράκληση να ενημερώσει όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες).

2.   Νομαρχίες και Επαρχεία  

 

ΘΕΜΑ: Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2009-2010                               

         Για την εισαγωγή  αθλητών αποφοίτων Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ ή ΤΕΕ στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, θα εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγρ. 8 του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210/8-10-2008  τ. Α΄) με τις εξής επισημάνσεις:

α) Για τους αθλητές  που έχουν πετύχει διάκριση (νίκη) μέχρι και 7-10-2008, σύμφωνα με την παράγρ. 12α του άρθρου 18 του παραπάνω νόμου (μεταβατική διάταξη), παρατείνεται η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρ. 34 του Ν. 2725/99 για 2 ακαδημαϊκά έτη (δηλ. 2009-2010 και 2010-2011). Ειδικά  οι αθλητές που έχουν διάκριση μέχρι και 7-10-2008 και είναι ανήλικοι, μπορούν να ζητήσουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση εντός 2 ετών από την ενηλικίωσή τους.Οι προϋποθέσεις και ο τρόπος εισαγωγής για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 αναφέρονται στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 της παρούσας εγκυκλίου.

 β) Για τους αθλητές που έχουν πετύχει διάκριση (νίκη) από τη δημοσίευση του παραπάνω νόμου (από 8-10-2008 μέχρι και 31-8-2009) ισχύουν οι διατάξεις της παραγρ. 8 του άρθρου 18 του Ν. 3708/2008 με τις οποίες αντικαθίσταται το άρθρο 34 του Ν.2725/99. Οι προϋποθέσεις και ο τρόπος εισαγωγής αναφέρονται στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 της παρούσας εγκυκλίου.

γ) Τα δικαιολογητικά, ο τόπος και ο χρόνος υποβολής τους αναφέρονται στο τέλος της εγκυκλίου.

 

                                   Κ   Α   Τ   Η    Γ   Ο   Ρ   Ι   Α      1

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ΝΙΚΗ) ΠΟΥ  ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 7-10-2008

 

Οι αθλητές που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις του κεφαλαίου Α΄,εισάγονται κατόπιν αιτήσεώς τους:

α) Είτε σε οποιοδήποτε Παν/μιο ή Τ.Ε.Ι, εκτός των Στρατιωτικών, Αστυνομικών σχολών, Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού, χωρίς ποσοτικό περιορισμό και χωρίς να απαιτείται να έχουν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο (Κεφάλαιο Β΄).

β) Είτε σε οποιοδήποτε Παν/μιο ή Τ.Ε.Ι, εκτός των Στρατιωτικών, Αστυνομικών σχολών, Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού,  σε ποσοστό θέσεων (Κεφάλαιο Γ΄).

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι αθλητές για να τύχουν εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων  πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

   1.Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου σχολείου Δευτ/θμιας Εκπ/σης που τους παρέχει το δικαίωμα εισαγωγής στα Παν/μια και στα Τ.Ε.Ι.

   2.Να έχουν ηλικία κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως αθλητές 17 έως 30 ετών. Εξαιρείται η 1η Ολυμπιακή νίκη για την οποία ορίζεται όριο ηλικίας 17-35 ετών.

   3.Να μην έχουν εισαχθεί σε σχολή ή τμήμα της πρώτης προτίμησής τους στο μηχ/κό δελτίο (εκτός των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού).

   4.Αν η νίκη έχει επιτευχθεί σε ομαδικό άθλημα, θα πρέπει ο αθλητής να έχει συμμετοχή σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες της διοργάνωσης. Αν η διοργάνωση διεξάγεται σε φάσεις, θα πρέπει να έχει συμμετοχή σε περισσότερους από τους μισούς του αθροίσματος των αγώνων όλων των φάσεων.

   5.Εκτός από τη νίκη σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους ή Πανευρωπαϊκούς αγώνες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο αθλητής πρέπει να έχει επιτύχει τη διάκριση κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων (4) ετών πριν από το ακαδημαϊκό έτος για το οποίο υποβάλει την αίτηση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλαδή για το 2009 ισχύουν οι νίκες που έχουν κατακτηθεί από 1.9.2005 μέχρι και 7.10.2008.

   6.Η νίκη (ατομική ή ομαδική) σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Μεσογειακούς και Βαλκανικούς αγώνες πρέπει να έχει κατακτηθεί με την εθνική ομάδα. Ως Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο διοργάνωση που διεξάγεται περιοδικά σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς του οικείου αθλήματος. Όταν σε κάποια κατηγορία ηλικιών και φύλου γίνονται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότερη διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία.

   7.     Πανελλήνιοι αγώνες ή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο εθνικού ερασιτεχνικού επιπέδου διοργάνωση ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων και παίδων - κορασίδων κάθε χρόνο, που διενεργείται μεταξύ αθλητικών συλλόγων και ορίζεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και πάντα της ανώτατης κατηγορίας για κάθε άθλημα ή αγώνισμα. (Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ανώτατης κατηγορίας θεωρούνται οι αγώνες Λυκείου).

 

Διευκρινίζεται ότι οι διοργανώσεις κυπέλλου δεν θεωρούνται Πανελλήνιοι αγώνες ή Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Αν στις παραπάνω κατηγορίες φύλου και ηλικίας διενεργούνται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα, σε κάθε κατηγορία λαμβάνεται υπόψη μόνο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή οι Πανελλήνιοι αγώνες της μεγαλύτερης ηλικίας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

   8.     Για να ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε αγωνιστική διάκριση, πρέπει ο αριθμός των συμμετασχόντων αθλητών στο αγώνισμα ή το άθλημα, σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης να είναι διπλάσιος της νίκης που επιβραβεύεται. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός των συμμετασχόντων δεν μπορεί να είναι μικρότερος από έξι (6) αθλητές ή ομάδες.

   9.     Στα ατομικά αθλήματα δε λαμβάνεται υπόψη η ομαδική βαθμολογία ή κατάταξη.

10.     Οι αθλητές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις  μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και τα αμέσως δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από αυτό που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση με οποιαδήποτε νίκη. Ωστόσο, με νεότερη νίκη σε διαφορετική διοργάνωση μπορούν να επανακτήσουν το δικαίωμα αυτό (αριθμ. 3225/27-9-2005 άποψη του Νομικού Συμβούλου του ΥΠΕΠΘ, η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό).

11.Η νίκη να έχει επιτευχθεί σε άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2725/1999 Ομοσπονδίες.

12.     Να είναι εγγεγραμμένοι στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού της παραγράφου 3 του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 (πιστοποιείται με τη σχετική βεβαίωση που χορηγείται στον υποψήφιο) .

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

(Παραγρ. 10 του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την περίπτωση δ΄ παράγρ. 15 άρθ. 8 του Ν. 3207/03)

            Οι αθλητές που είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου σχολείου Δευτ/θμιας Εκπ/σης, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή στις κάθε φορά ισχύουσες διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση, μπορούν να εισαχθούν στα Παν/μια, στα Τ.Ε.Ι., στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης της προτίμησής τους (εκτός των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού) καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς ποσοτικό περιορισμό, εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχουν επιτύχει μία ή περισσότερες από τις εξής διακρίσεις μέχρι και 7-10-2008:

     α) 1η - 8η  θέση σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

     β) 1η - 8η θέση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων ή σε παγκόσμιους σχολικούς αγώνες.

     γ)  1η - 6η θέση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων.

     δ) Κατάρριψη ή ισοφάριση παγκόσμιας ή πανευρωπαϊκής επίδοσης ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΣΕΩΝ

ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

(Παράγρ. 13 και 15 άρθρου 34 Ν.2725/1999, παραγρ. 10, άρθρο 1 Ν. 2909/2001 και άρθρο 13 παράγρ. 2 του Ν.3404/2005))

   1.  Οι αθλητές, απόφοιτοι Λυκείου ή ισότιμου σχολείου Δευτ/θμιας Εκπ/σης, μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Παν/μια, στα Τ.Ε.Ι., στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (εκτός των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού) σε ποσοστό θέσεων, εφόσον:

α) έχουν Βεβαίωση, με γενικό βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10) ή συγκεντρώνουν σύνολο μορίων τουλάχιστον ίσο με το ήμισυ των μορίων του μέγιστου δυνατού του τμήματος στο οποίο επιθυμούν να εισαχθούν, σύμφωνα με τον Ν. 3404/05, άρθρο 13, παραγρ. 2

β) έχουν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο το τρέχον έτος και δεν εισήχθησαν στη Σχολή της πρώτης τους προτίμησης με τη διαδικασία του Ν. 2525/97, όπως τροποποιήθηκε με το Ν.2909/01 και  γ) έχουν επιτύχει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω διακρίσεις:

              (1)  7η - 8η θέση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων.

   (2)  1η - 3η θέση σε μεσογειακούς αγώνες.

   (3)  1η - 3η θέση σε Βαλκανικούς αγώνες ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων.

   (4)  1η - 3η θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων.

   (5)  1η - 3η θέση σε Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες.

   (6)  1η - 6η θέση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων.

   (7)  1η - 6η θέση σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίδων - κορασίδων.

   (8)  1η θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων σε άθλημα ή αγώνισμα που καλλιεργείται από τις Ομοσπονδίες.

   (9)  Κατάρριψη ή ισοφάριση πανελλήνιας επίδοσης ανδρών - γυναικών.

          2.  Οι αθλητές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και έχουν μία από τις διακρίσεις που αναφέρονται μπορούν να διεκδικήσουν, μετά από αίτηση, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους στο μηχανογραφικό δελτίο:

          α) Στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε ποσοστό θέσεων 30% επιπλέον του αριθμού εισακτέων με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 [δηλαδή έχουν βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10) ή συγκεντρώνουν σύνολο μορίων τουλάχιστον 12.000 μαζί με τη βαθμολογία από τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα)] και με κριτήρια επιλογής κατά σειρά τα εξής:

   Ι. Διάκριση σε άθλημα ή αγώνισμα που περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων (δηλαδή διεξάγεται με τις τεχνικές προδιαγραφές της οικείας διεθνούς ομοσπονδίας στους Ολυμπιακούς αγώνες.).

         ΙΙ.  Νίκη στην ανώτατη κατηγορία του αθλήματος ή αγωνίσματος.

ΙΙΙ.  Σειρά προτεραιότητας διάκρισης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (σε κάθε σειρά προτεραιότητας προηγούνται οι αθλητές που έχουν πετύχει υψηλότερη διάκριση έναντι των υπολοίπων, αριθ. 186/07 γνωμοδότηση Ν.Σ.Κ.).

ΙV. Μεγαλύτερο βαθμό στον τίτλο σπουδών τους και συγκεκριμένα το Γενικό βαθμό πρόσβασης.

V.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση.

          β) Στα λοιπά Τμήματα των Παν/μίων και Τ.Ε.Ι. σε ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 και έχουν πριν την προσαύξηση  βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10), ή  μετά την προσαύξηση του συνολικού αριθμού των μορίων τους κατά 10% (αριθμ. γνωμοδότησης Νομικού Συμβούλου του ΥΠΕΠΘ 3325/31-8-2006)  συγκεντρώνουν σύνολο μορίων τουλάχιστον 10.000 για Τμήματα που δεν απαιτείται ειδικό μάθημα και 11.000 ή τουλάχιστον 12.000 μόρια για τμήματα που έχουν συντελεστή 1 ή 2 αντίστοιχα στο ειδικό μάθημα. Επίσης, μετά την προσαύξηση των μορίων τους κατά 10% θα πρέπει να συγκεντρώνουν αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με τα μόρια που συγκέντρωσε ο τελευταίος εισαχθείς με την κανονική διαδικασία στη συγκεκριμένη Σχολή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του Ν.2525/1997, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν.2909/01.

          Εφόσον ισχύουν οι προηγούμενες προϋποθέσεις η επιλογή  γίνεται με κριτήριο το σύνολο των μορίων τους μετά την ανωτέρω προσαύξηση και εισάγονται κατά φθίνουσα σειρά μέχρι να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες θέσεις εισακτέων, σε ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων, κάθε Τμήματος, για το οποίο έχουν δηλώσει προτίμηση στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

          Αν στην τελευταία θέση ισοβαθμούν δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι εισάγεται κατά σειρά προτεραιότητας ο αθλητής που πέτυχε:

                             I. Διάκριση σε άθλημα ή αγώνισμα που περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων.

                           II. Νίκη στην ανώτατη κατηγορία του αθλήματος ή του αγωνίσματος.

                          III. Ανώτερου επιπέδου διάκριση με βάση τη σειρά προτεραιότητας των διακρίσεων που καθορίζεται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.

                       IV. Μεγαλύτερο βαθμό στον τίτλο σπουδών του και συγκεκριμένα το Γενικό βαθμό πρόσβασης.

                         V. Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση.

3.         Οι αθλητές απόφοιτοι εσπερινού Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου:

- με βεβαίωση πρόσβασης της παραγρ. 1 του Ν. 2525/97 του αντίστοιχου εσπερινού Λυκείου κρίνονται μόνο για την εισαγωγή τους στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

- με βεβαίωση πρόσβασης ημερήσιου Λυκείου μετά από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (αριθμ. 573/2002 γνωμοδότηση του τμήματος Ε΄ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό).

          4.  Οι αθλητές, απόφοιτοι Β΄ κύκλου ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή μόνο στα Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, Α.Σ.Τ.Ε. εφόσον συγκεντρώνουν αριθμό μορίων ίσο τουλάχιστον με το μισό του μέγιστου δυνατού μετά την προσαύξηση κατά 10% και έχουν μία από τις παραπάνω διακρίσεις, μπορούν να διεκδικήσουν, μετά από αίτησή τους, την εισαγωγή τους ως εξής:

          Στα τμήματα Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (εκτός από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και Εμπορικού Ναυτικού) σε ενιαίο ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων (για αποφοίτους ΤΕΕ και ΕΠΑΛ) εφόσον, μετά την προσαύξηση του συνολικού αριθμού των μορίων τους κατά 10%, συγκεντρώσουν αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με τον αριθμό μορίων του τελευταίου εισαχθέντα (από ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ αντίστοιχα) στο συγκεκριμένο τμήμα, με κριτήριο επιλογής το σύνολο των μορίων και εισάγονται κατά φθίνουσα σειρά μέχρι να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες ενιαίες θέσεις εισακτέων κάθε τμήματος, για το οποίο έχουν δηλώσει προτίμηση στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Εφιστούμε την προσοχή στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας και στους αθλητές που είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ  να έχουν υπόψη τους ότι είναι απαραίτητο να συμμετάσχουν στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), εφόσον δεν έχουν βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον 10 (δέκα) προκειμένου να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 12.000 μόρια, που αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ με την κατηγορία των αθλητών.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ

(Άρθρο 26 Ν.2009/1992 σε συνδυασμό με την

παράγραφο 23 άρθρου 34 του Ν.2725/1999).

     Οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου σχολείου που ως αθλητές του ΣΚΑΚΙ έχουν πετύχει μία ή περισσότερες απ΄ τις παρακάτω διακρίσεις, εισάγονται σε οποιοδήποτε Τμήμα ή Σχολή Ανώτατης Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια - ΤΕΙ - ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης ως ακολούθως:

1.      Κατόπιν αιτήσεώς τους, χωρίς ποσοτικό περιορισμό, εφόσον έχουν επιτύχει:

α)    1η - 3η νίκη σε ατομικούς αγώνες σε Παγκόσμιο ή Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων.

          β)    1η - 6η νίκη σε ομαδικούς αγώνες σε Ολυμπιάδα ανδρών ή γυναικών.

2.      Κατόπιν αιτήσεώς τους, χωρίς ποσοτικό περιορισμό, εφόσον έχουν επιτύχει μια 1η νίκη σε ατομικούς αγώνες Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων) κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών που προηγούνται του ακαδημαϊκού έτους κατά το οποίο ο υποψήφιος υποβάλει αίτηση εισαγωγής, με την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει μέρος στη διαδικασία του οικείου έτους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το σύνολο των μορίων για το τμήμα επιλογής τους είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό του προβλεπόμενου μέγιστου δυνατού.

3.      Κατόπιν αιτήσεώς τους, εισάγονται σε οποιοδήποτε τμήμα του Παν/μίου ή ΤΕΙ σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης στο μηχ/κό δελτίο κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, εφόσον έχουν επιτύχει 1η νίκη σε Πανελλήνια ομαδικά Πρωταθλήματα ΣΚΑΚΙ Α' Εθνικής κατηγορίας κατά τη διάρκεια των τριών (3) τελευταίων σχολικών ετών, πριν από το ακαδημαϊκό έτος κατά το οποίο οι υποψήφιοι υποβάλουν αίτηση εισαγωγής, με την προϋπόθεση ότι έχουν συμμετάσχει με την ομάδα τους σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες του συνόλου των αγώνων της διοργάνωσης, πληρούν τις προϋποθέσεις της παραγρ. 2 του άρθρου 13 του Ν. 3404/05 και το σύνολο των μορίων τους πρασαυξανόμενο κατά 10% είναι ίσο ή μεγαλύτερο (μετά την προσαύξηση) με τα μόρια του τελευταίου εισαγομένου στη συγκεκριμένη σχολή το ίδιο ακαδημαϊκό έτος.

4.      Οι διοργανώσεις κυπέλλου δεν θεωρούνται Πανελλήνιοι αγώνες ή Πανελλήνια πρωταθλήματα.

 

 Κ   Α   Τ   Η   Γ   Ο   Ρ   Ι   Α      2

 

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ΝΙΚΗ)

ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΠΟ 8-10-2008 ΜΕΧΡΙ 31-8-2009

 

Οι αθλητές που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις , κατόπιν αιτήσεώς τους, εισάγονται σε οποιοδήποτε Παν/μιο (συμπεριλαμβανομένων και των ΤΕΦΑΑ) ή Τ.Ε.Ι, ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή Α.Σ.Τ.Ε., εκτός των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού, σε ποσοστό θέσεων (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄).

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1.      α. Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου  Λυκείου ή ισότιμου σχολείου Δευτ/θμιας Εκπ/σης με «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που  τους παρέχει το δικαίωμα εισαγωγής στα Παν/μια και στα Τ.Ε.Ι.

      β. Να είναι κάτοχοι βεβαίωσης εγγραφής αθλητή στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

      γ. Να έχουν δελτίο υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας με τις επιδόσεις των   αγωνισμάτων, εφόσον έχουν δηλώσει στις προτιμήσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου ΤΕΦΑΑ.

2.  Να μην έχουν εισαχθεί σε σχολή ή τμήμα της πρώτης προτίμησής τους στο μηχ/κό δελτίο (εκτός των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού).

3. Αν η νίκη έχει επιτευχθεί σε ομαδικό άθλημα, ο αθλητής ή ο μαθητής-αθλητής πρέπει να έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από τους μισούς αγώνες της διοργάνωσης. Σε διοργανώσεις που διεξάγονται κατά φάσεις οι συμμετοχές στους αγώνες υπολογίζονται με βάση το άθροισμα των αγώνων όλων των φάσεων.

4. Εκτός από τους Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους ή Πανευρωπαϊκούς αγώνες σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η νίκη πρέπει να έχει κατακτηθεί από τους αθλητές κατά τη διάρκεια των τεσσάρων (4) τελευταίων ετών. Για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, ο αθλητής, για να υποβάλει αίτηση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να έχει επιτύχει τη διάκριση από 8.10.2008 μέχρι και 31.8.2009.

5. Η 1η-8η  (ατομική ή ομαδική) νίκη σε Ολυμπιακούς αγώνες, η 1η-6η (ατομική ή ομαδική) νίκη σε Παγκόσμιους αγώνες, η 1η-6η (ατομική ή ομαδική) σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες και η 1η-3η (ατομική ή ομαδική) σε Μεσογειακούς αγώνες πρέπει να έχει κατακτηθεί με την εθνική ομάδα.

         Ως Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο διοργάνωση που διεξάγεται περιοδικά σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς  σε άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά το νόμο ομοσπονδίες υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της συμμετοχής στη διοργάνωση εθνικών ομάδων από δεκαοκτώ (18) τουλάχιστον χώρες και ταυτόχρονη συμμετοχή αθλητών από (10) τουλάχιστον χώρες στο αγώνισμα που σημειώθηκε η διάκριση.

Ως Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο διοργάνωση που διεξάγεται περιοδικά σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανονισμούς σε άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά το νόμο ομοσπονδίες υπό την απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στη διοργάνωση εθνικών ομάδων από (15) τουλάχιστον χώρες και ταυτόχρονη συμμετοχή αθλητών από οκτώ(8) τουλάχιστον χώρες στο αγώνισμα όπου σημειώθηκε η διάκριση.

 Όταν σε κάποια κατηγορία ηλικιών και φύλου γίνονται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα λαμβάνεται υπόψη η σημαντικότερη διοργάνωση που ορίζεται από την οικεία ομοσπονδία.

6.Πανελλήνιοι αγώνες ή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θεωρείται μία και μόνο εθνικού ή ερασιτεχνικού επιπέδου διοργάνωση ανδρών - γυναικών, νέων ανδρών - γυναικών, εφήβων - νεανίδων και παίδων - κορασίδων κάθε χρόνο που διενεργείται μεταξύ αθλητικών συλλόγων και ορίζεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και πάντα της ανώτατης κατηγορίας για κάθε άθλημα ή αγώνισμα. (Πανελλήνιοι σχολικοί αγώνες ανώτατης κατηγορίας θεωρούνται οι αγώνες Λυκείου).

Δεν αναγνωρίζεται διάκριση η οποία σημειώνεται από μαθητή-αθλητή ο οποίος μετεγγράφεται είτε από ένα Λύκειο της ημεδαπής σε άλλο, είτε σε Λύκειο της ημεδαπής από Λύκειο της αλλοδαπής. Αναγνωρίζεται η διάκριση στο μαθητή-αθλητή που ήταν μόνιμος κάτοικος αλλοδαπής και για πρώτη φορά μετεγγράφεται σε Λύκειο της ημεδαπής ή σε μαθητή αθλητή που ο ασκών την επιμέλειά του εγκαθίσταται λόγω αποδεδειγμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων σε άλλη περιοχή.   

Διευκρινίζεται ότι οι διοργανώσεις κυπέλλου δεν θεωρούνται Πανελλήνιοι αγώνες ή Πανελλήνια πρωταθλήματα.

    Αν στις παραπάνω κατηγορίες φύλου και ηλικίας διενεργούνται δύο ή περισσότερα πρωταθλήματα, σε κάθε κατηγορία λαμβάνεται υπόψη μόνο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή οι Πανελλήνιοι αγώνες της μεγαλύτερης ηλικίας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγνώριση διάκρισης στους Πανελλήνιους Αγώνες  είναι η συμμετοχή στους αγώνες δεκαέξι (16) τουλάχιστον σωματείων ή όπου υπάρχουν όρια πρόκρισης η συμμετοχή οκτώ (8) τουλάχιστον σωματείων, καθώς και η διάκριση να αφορά άθλημα ή αγώνισμα αθλήματος που καλλιεργείται από αναγνωρισμένες κατά το                         νόμο  ομοσπονδίες.

7.  Στα ατομικά αθλήματα δε λαμβάνεται υπόψη η ομαδική βαθμολογία ή κατάταξη.

8.        Οι αθλητές μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και τα αμέσως δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από αυτό που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση. Ωστόσο, με νεότερη νίκη σε διαφορετική διοργάνωση μπορούν να επανακτήσουν το δικαίωμα αυτό (αριθμ. 3225/27-9-2005 άποψη του Νομικού Συμβούλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ., η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό ΥΠ.Ε.Π.Θ.).

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΣΕΩΝ (10% για ΤΕΦΑΑ και 1% για ΑΕΙ-ΤΕΙ)

ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

   1.  Οι αθλητές, απόφοιτοι Λυκείου, ή ισότιμου σχολείου Δευτ/θμιας Εκπ/σης, μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Παν/μια συμπεριλαμβανομένων και των ΤΕΦΑΑ, στα Τ.Ε.Ι., στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (εκτός των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών Σχολών, των Ακαδημιών Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού) σε ποσοστό θέσεων, εφόσον:

α) έχουν «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης, ημερήσιου Λυκείου μετά από τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

β) έχουν υποβάλει μηχανογραφικό δελτίο το αντίστοιχο έτος και δεν εισήχθησαν στη σχολή της πρώτης τους προτίμησης με τη διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της αριθ. Φ.253/28934/Β6/2006 (ΦΕΚ 391 τ.β΄) Υπουργικής Απόφασης,

και γ) έχουν επιτύχει μία ή περισσότερες από τις διακρίσεις που αναφέρονται παρακάτω, τους παρέχεται προσαύξηση του συνόλου των μορίων τους για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ως ακολούθως:

 

Α . ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ-ΘΕΡΙΝΟΙ) - 1η έως 8η νίκη

1η-3η νίκη   προσαύξηση 50% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

4η-8η νίκη   προσαύξηση 40% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Β . ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1η έως 6η νίκη

1η-3η νίκη   προσαύξηση 40% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

4η-6η νίκη   προσαύξηση 30% για εισαγωγή  στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Γ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ,ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ,ΠΑΙΔΩΝ-  ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - 1η έως 6η νίκη

1η-3η νίκη   προσαύξηση 35% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

4η-6η νίκη   προσαύξηση 30% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Δ . ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1η έως 6η νίκη

1η-3η νίκη   προσαύξηση 35% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

4η-6η νίκη   προσαύξηση 30% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Ε . ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ,ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ,ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - 1η έως 6η νίκη

1η-3η νίκη   προσαύξηση 30% για εισαγωγή  στα ΤΕΦΑΑ και 18% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

4η-6η νίκη   προσαύξηση 25% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

ΣΤ . ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - 1η έως 3η νίκη

1η-3η νίκη   προσαύξηση 30% για εισαγωγή  στα ΤΕΦΑΑ και15% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Ζ . ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1η έως 3η νίκη

1η νίκη   προσαύξηση 15% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 10% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

2η νίκη   προσαύξηση 14% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 8% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

3η νίκη   προσαύξηση 13% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 7% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Η . ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ,ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ,ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - 1η έως 3η νίκη

1η νίκη   προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 10% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

2η νίκη   προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 8% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

3η νίκη   προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 7% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

 

Θ . ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - 1η νίκη

 1η νίκη   προσαύξηση 15% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 10% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

       Μαθητής που έχει διάκριση και σε μαθητικούς-σχολικούς αγώνες και σε πανελλήνιουςαγώνες τότε τα προβλεπόμενα ποσοστά προσαύξησης προσαυξάνονται κατά 1%.

 

Ι . ΄Ατομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ) που έχουν χαρακτηριστεί αθλητές από την ειδική επιτροπή

1η-6η νίκη σε Παραολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμιους ή Πανευρωπαϊκούς ανδρών-γυναικών                              προσαύξηση  20% για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

1η, 2η, 3η νίκη σε Πανελλήνιους αγώνες προσαύξηση 10%, 8% και 7% αντίστοιχα, για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

  Δεν εισάγονται στα ΤΕΦΑΑ και λοιπά τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπ/σης που λόγω της φύσης της επιστήμης είναι δυσχερής για τα άτομα αυτά η παρακολούθηση, σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση του τμήματος.

 

Κ. Αθλητής ΄ή αθλήτρια που επιτυγχάνει ΄ή ισοφαρίζει Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή ΄ή Πανελλήνια επίδοση κατηγορίας ανδρών-γυναικών, ΄ή νέων ανδρών-γυναικών ΄ή εφήβων-νεανίδων ΄ή παίδων-κορασίδων λαμβάνει το αντίστοιχο ποσοστό προσαύξησης για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ που παρέχεται στον αθλητή ή την αθλήτρια που κατακτά 1η νίκη στην αντίστοιχη κατηγορία.

 

          2.  Οι αθλητές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και έχουν βεβαίωση εγγραφής αθλητή στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για μία από τις διακρίσεις που αναφέρονται μπορούν να διεκδικήσουν, μετά από αίτηση, την εισαγωγή τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους στο μηχανογραφικό δελτίο:

          Στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε ποσοστό θέσεων 10% επιπλέον του αριθμού εισακτέων με την προϋπόθεση ότι (πριν την προσαύξηση των μορίων τους) έχουν βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10), ή συγκεντρώνουν μετά την προσαύξηση των μορίων τους σύνολο μορίων τουλάχιστον 12.000 μαζί με τη βαθμολογία από τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) .

          Στα λοιπά Τμήματα των Παν/μίων, Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε. σε ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων με την προϋπόθεση ότι (πριν την προσαύξηση των μορίων τους) έχουν βαθμό πρόσβασης τουλάχιστον δέκα (10), ή συγκεντρώνουν μετά την προσαύξηση σύνολο μορίων τουλάχιστον 10.000 για Τμήματα που δεν απαιτείται ειδικό μάθημα και 11.000 ή 12.000 μόρια τουλάχιστον για τμήματα που έχουν συντελεστή 1 ή 2 αντίστοιχα στο ειδικό μάθημα.  

   Μετά την προβλεπόμενη προσαύξηση της βαθμολογίας του, ο αθλητής κρίνεται για εισαγωγή σε ποσοστό θέσεων εφόσον συγκεντρώνει αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με τα μόρια που συγκέντρωσε ο τελευταίος εισαχθείς με την κανονική διαδικασία στη συγκεκριμένη Σχολή σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθ. Φ.253 /28934/ Β6/2006(ΦΕΚ 391 τ.β΄) Υπουργ. Απόφασης «πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση».Για τα τμήματα που απαιτείται ειδικό μάθημα, ο βαθμός στο ειδικό μάθημα πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα (10), πριν την προσαύξηση της βαθμολογίας.

  Εφόσον συντρέχουν οι προηγούμενες προϋποθέσεις η επιλογή θα γίνεται με κριτήριο το σύνολο των μορίων τους μετά την ανωτέρω συνολική προσαύξηση και εισάγονται κατά φθίνουσα σειρά μορίων  μέχρι να συμπληρωθεί το προβλεπόμενο ποσοστό.

       Αν στην τελευταία θέση ισοβαθμούν δύο ή περισσότεροι υποψήφιοι εισάγεται κατά σειρά προτεραιότητας ο αθλητής που πέτυχε:

I.                     Διάκριση σε άθλημα ή αγώνισμα που περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων.

II.                   Νίκη στην ανώτατη κατηγορία του αθλήματος ή του αγωνίσματος.

III.                  Ανώτερου επιπέδου διάκριση με βάση τη σειρά προτεραιότητας των διακρίσεων που καθορίζεται με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού.

IV.               Μεγαλύτερο βαθμό στον τίτλο σπουδών του και συγκεκριμένα το Γενικό βαθμό πρόσβασης.

V.                 Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση.

Οι αθλητές που εισάγονται στα ΤΕΦΑΑ υποχρεούνται να ακολουθήσουν την ειδικότητα του αθλήματος, στο οποίο σημείωσαν τη διάκριση, εφόσον το τμήμα εισαγωγής τους χορηγεί την ειδικότητα αυτή.

4.  Οι αθλητές απόφοιτοι εσπερινού Λυκείου, με βεβαίωση πρόσβασης ημερήσιου  Λυκείου μετά από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Φ.Α.Α., Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή Α.Σ.Τ.Ε. (αριθμ. 573/2002 γνωμοδότηση του τμήματος Ε΄ του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό ΥΠ.Ε.Π.Θ.).

           5. Οι αθλητές, απόφοιτοι ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) και Β΄ κύκλου ΤΕΕ που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή μόνο στα ΤΕΙ, και έχουν μία από τις παραπάνω διακρίσεις, μπορούν να διεκδικήσουν, μετά από αίτησή τους, την εισαγωγή τους ως εξής:

              Στα τμήματα Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (εκτός από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και Εμπορικού Ναυτικού) σε ενιαίο ποσοστό θέσεων 1% επιπλέον του αριθμού εισακτέων (από ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ σε ΤΕΙ), εφόσον μετά την προσαύξηση του συνολικού αριθμού των μορίων τους,συγκεντρώσουν αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με τον αριθμό μορίων του τελευταίου εισαχθέντα στο συγκεκριμένο τμήμα με κριτήριο επιλογής το σύνολο των μορίων και εισάγονται κατά φθίνουσα σειρά μέχρι να συμπληρωθούν οι προβλεπόμενες θέσεις εισακτέων κάθε τμήματος, για το οποίο έχουν δηλώσει προτίμηση στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Για τους αθλητές που  έχουν δηλώσει στις προτιμήσεις του μηχανογραφικού τους δελτίου ΤΕΦΑΑ, είναι υποχρεωτική η υγειονομική εξέταση και η συμμετοχή στην πρακτική δοκιμασία των αγωνισμάτων.

  

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ (2) ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

 ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

          1.  Οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις των ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Α των ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 1 και 2  και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

              α.  Αίτηση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εισαγωγής αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία θα τους παρέχεται από το σχολείο, τη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ειδικά οι αθλητές που υπάγονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β,΄ της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1 της παρούσας, πρέπει στην αίτησή τους να δηλώσουν και το Τμήμα του Παν/μίου ή Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να εισαχθούν.

              β.  Βεβαίωση εγγραφής αθλητή στον ειδικό πίνακα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ένα φωτοαντίγραφο αυτής.

   γ.  Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας .

   δ.  Φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης, επικυρωμένο από το Διευθυντή του Λυκείου, τον Προϊστάμενο του Γραφείου ή το Διευθυντή της Διεύθυνσης στην οποία υποβάλεται η αίτηση.

   ε.  Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου τους.

            στ.   Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία θα δηλώνουν πόσες φορές έχουν υποβάλλει αίτηση ως αθλητές. Για κάθε φορά που έχει υποβληθεί αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται το έτος υποβολής, η νίκη, το άθλημα, το αγώνισμα, και η διοργάνωση.

   ζ.       Φωτοαντίγραφο του δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας από τους αθλητές που έχουν δηλώσει ΤΕΦΑΑ στο μηχανογραφικό δελτίο και εξετάστηκαν από την Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας.

     2.  Η αίτηση και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται, από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, στη Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους.

3.  Οι Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού παραλάβουν και πρωτοκολλήσουν τις αιτήσεις των αθλητών, την κάθε μία ξεχωριστά με ημερομηνία κατάθεσης , στη συνέχεια, μετά τη λήξη της ημερομηνίας παραλαβής, τις διαβιβάζουν μαζί με τα δικαιολογητικά τους στην αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Αθλητών που εδρεύει στο ΥΠ.Ε.Π.Θ. για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την επιλογή των εισαγομένων. Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία πρωτοκόλλου της αίτησης είναι και ημερομηνία κατάθεσης.

          4.  Τέλος, παρακαλούνται οι Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να φροντίσουν για την άμεση προώθηση της εγκυκλίου αυτής σε όλα τα Λύκεια και τα ΚΕΣΥΠ της περιφέρειάς τους.Οι Διευθυντές των Λυκείων καλούνται να ενημερώνουν τους μαθητές - αθλητές, να αναρτήσουν την εγκύκλιο στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου, ώστε να είναι δυνατή η ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου και να διανείμουν σε κάθε υποψήφιο μαζί με την εγκύκλιο και την αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο τηλέφωνα. Τα αποτελέσματα επιτυχόντων-αποτυχόντων μπορούν να τα πληροφορηθούν από τις Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης, από τα τηλέφωνα 210-3442075, 210-3442661, 210-3442647 της Κ.Υ. του ΥΠΕΠΘ και μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.ypepth.gr.

 

Συνημμένα: Υπόδειγμα αίτησης

Εσωτερική διανομή                                                                                 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

1.  Γραφείο κ. Υπουργού

2.  Γραφεία κ.κ Υφυπουργών

3.  Δ/νση Φυσικής Αγωγής (10)

4.  Δ/νση Σπουδών Δ/θμιας Εκπ/σης (3)                                        ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΠΑΛΙΚΟΣ

5.  Δ/νση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων

     Τμήμα Α΄ (300)

     Τμήμα Β΄

6.  ΓΕΠΟ (100)     

 
Κοινή Επιστολή ΑΟ Κύδων και ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος για το ΕΣ Χανίων Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 16 Φεβρουάριος 2009

Επιστολή ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και ΑΟ Κύδων προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη

 

Προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη

Κοινοποίηση : Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή

 

                Κύριε υπουργέ

    Σας γνωρίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιαστεί ένα σοβαρό πρόβλημα στην προετοιμασία των αθλητών στίβου των αθλητών των χανιώτικων σωματείων και ειδικότερα των αθλητών των ρίψεων (δισκοβολίας - ακοντισμού). Συγκεκριμένα λόγω της ανακατασκευής - τοποθέτησης νέο υ χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων από τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι σήμερα 13 Φεβρουαρίου που η ανακατασκευή έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει παραδοθεί επίσημα το έργο από τον κατασκευαστή η προετοιμασία των αθλητών δεν μπορεί να γίνει ή γίνεται με πολλά προβλήματα. Ειδικότερα οι αθλητές των δρόμων και των αλμάτων δεν μπορούν να κάνουν την αποθεραπεία τους στο χόρτο και οι ρίπτες της δισκοβολίας και ακοντισμού δεν μπορούν να κάνουν βολές οι μεν της δισκοβολίας λόγω μη τοποθέτησης του κλωβού οι δε του ακοντισμού λόγω απαγόρευσης από την διοίκηση του ΕΑΚ για να μην καταστραφεί ο χλοοτάπητας. Οι αθλητές της σφαιροβολίας γυμνάζονται σε μια παλιά βαλβίδα της σφαιροβολίας εκτός του αγωνιστικού χώρου που είναι επικίνδυνη για την ακεραιότητα των αθλητών  αν δεν επισκευαστεί.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες από την πλευρά των δύο συλλόγων να έλθουν σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΕΑΚ για τον καθορισμό κάποιου εβδομαδιαίου προγράμματος για την διάθεση του χλοοτάπητα στους αθλητές του στίβου κάποιες συγκεκριμένες ώρες , δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής λύση με πρόσημα την μη παράδοση του έργου από τον εργολάβο χωρίς πιστεύουμε υπαιτιότητα των σωματείων.. Αντίθετα ούτε καν προφορική διαβεβαίωση δεν έχει δοθεί ότι θα παραχωρείται ο χλοοτάπητας προς χρήση των αθλητών για προπόνηση αφού λέγεται ότι προορίζεται μόνο για διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων.

Έπειτα από όλα αυτά και επειδή η αγωνιστική περίοδος του στίβου ήδη έχει αρχίσει παρακαλούμε για την άμεση δική σας μεσολάβηση ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προετοιμασία των αθλητών τόσο των δρόμων (αποθεραπεία) όσο και των ριπτών (δίσκου ακοντίου) για βολές κάποιες καθορισμένες ώρες εβδομαδιαίως.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι στην πόλη των Χανίων εκτός από το Εθνικό Στάδιο δεν υπάρχουν άλλοι χώροι με βαλβίδες σφαίρας - δίσκου - ακοντίου και αν δεν δοθεί άδεια χρησιμοποίησης του χλοοτάπητα όπως γινόταν τα τελευταία 30 χρόνια η προπόνηση των αθλητών θα είναι αδύνατη.

Αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι οι αθλητές των δύο συλλόγων έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες μέχρι σήμερα και οι δύο σύλλογοι συγκαταλέγονται στους καλύτερους της χωράς μας στην πανελλαδική αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ (4ος ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και 18ος ο Κύδων) με πληθώρα αθλητών πολλοί από τους οποίους έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ και πλαισιώνουν τις εθνικές ομάδες.

Ζητάμε την δική σας παρέμβαση ώστε να λυθεί το συντομότερο δυνατό το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τόσο στους συλλόγου και τους αθλητές τους όσο και στους γονείς τους.

 

Ο Πρόεδρος του ΑΟ Κύδων                                         Ο Πρόεδρος του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος

 

ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ                                                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΗΣ

 
Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2009 Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 07 Φεβρουάριος 2009

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

10 Σ                        Ημερίδα Αλμάτων Κλειστού Στίβου (Ηράκλειο)      

11 Κ                        Παγκρήτιος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου (Χανιά)  

18 Κ                        Παγκρήτιος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου (Κριτσά - Αγ.Νικολαόυ) 

24 Σ                        Ημερίδα Κλειστού Στίβου (Ιεράπετρα) 

24 Σ                       Ημερίδα ΚΣ Α/Γ, Π/Κ, ΠΠ/ΠΚ (Θεσσαλονίκη) 

24 Σ                        Ημερίδα Κ/Σ Α/Γ (Παιανία)

25 Κ                        Ημερίδα ΚΣ Παίδων Κορασίδων (Παιανία)

25 Κ                        4ς Γύρος Πόλεων - Μιχάλης Κούσης (Φιλοθέη)

31 Σ                        Ημερίδα ΚΣ Α/Γ (Παιανία) 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1 Κ                           Ημερίδα Αλμάτων ΚΣ (Ηράκλειο - Παγκρήτιο) 

1 Κ                          Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος (Κριτσά)

1 Κ                          Ημερίδα ΚΣ Παίδων Κορασίδων (Παιανία)

7 Σ                          Ημερίδα ΚΣ Α/Γ (Παιανία) xls Αποτελέσματα 45.00 Kb

8 Κ                          Ημερίδα ΚΣ Παίδων Κορασίδων (Παιανία)

8Κ                           Πανελλήνιοι Αγώνες Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Εν.Δυνάμεων (Κριτσά)

14 Σ - 15 Κ           Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΣ Α/Γ και Συνθέτων (Παιανία)

21 Σ                        Βαλκανικοί Κλειστού Στίβου Α/Γ

22 Κ                        Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου σε Ανώμαλο έδαφος (Μαρκόπουλο)

25 Τετ                    Διεθνές Μήτιγκ Κλειστού Στίβου ΑΘΗΝΑ 2009 (ΣΕΦ)

 

ΜΑΡΤΙΟΣ

6 Π - 7 Σ - 8 Κ       Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α/Γ (Τορίνο)

8 Κ                          Πανελλήνιοι Βάδην 2000μ  Α/Γ και Αγώνας Βάδην 10000μ Ε/Ν - Παίδων

14 Σ                        Ρεθύμνια 2009 (Ρέθυμνο)

14 Σ                        Βαλκανικοί Αγώνες Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος (Βελιγράδι)

14 Σ - 15 Κ           Ευρωπαϊκό Κύπελλο Χειμερινών Ρίψεων (Τενερίφη - Ισπανία)

21 Σ                        Παγκρήτιο Εαρινό Πρωτάθλημα (Πρώην Αγώνες Δ.Κρητης) (Χανιά)

22 Κ                        Τελικός Γύρος Πόλεων  (Χίος)

25 Τε                      Φαιστιοι & Γορτύνιοι Παμμεσαριτικοί Αγώνες (Μοίρες)

27 Σ                        Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Β΄(Λασήθι-Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά)

28 Κ                        Αγώνες Μίνι ππ-ΠΚ (Ρέθυμνο)

31 Τρ - 1 Τετ       Β΄Φάση Σχολικού Γυμνασίων (Άργος)

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1 Τε                        Β΄Φάση Σχολικών Γυμνασίων (Άργος)

2 Πε - 3 Πα         Β΄Φάση Σχολικών αγώνων Λυκείων (Άργος)

5 Κ                          Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚ Α΄ (Ηράκλειο)

11 Σ                        Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΚ (Ηράκλειο)

14 Τρ - 15 Τε          Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Συνθέτων Α/Γ- Π/Κ (Αθήνα)

22 Τε                      Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Συνθέτων αγωνισμάτων ΠΠ-ΠΚ Α΄(Ηράκλειο)

25 Σ                        Βαλκανικοί Αγώνες Βάδην Α/Γ - Ε/Ν Π/Κ (Βουκουρέστι)

25 Σ - 26 Κ           Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ (Αθήνα)

28 Σ                     Διααυλογικό Πρωτάθλημα Συνθέτων ΠΠ-|ΠΚ Β΄ (Τρίαθλα) (Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο)

Τελευταία ανανέωση ( Κυριακή, 08 Φεβρουάριος 2009 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 73 - 81 από 153

Φωτογραφίες...


Επιλεγμένοι Σύνδεσμοι

Track & Field 
ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ Ιωαννίνων 
Ελληνική Ομοσπονδία Ρυθμικής Γυμναστικής 
Ιστοσελίδα για το Στίβο 
ΠΑΟ Διαγόρας Ρόδου 
| Αρχή | Χάρτης Ιστοσελίδας | Χορηγοί | Υποστηρικτές | Σύνδεσμοι | Αναζήτηση | Ηλεκτρονική Εφημερίδα | Επικοινωνία |