Καλαϊτζίδης Γιώργος - Ρίψεις (Σφαίρα, Δίσκος, Ακόντιο) Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2007
Καλαϊτζίδης ΓεώργοςΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
ΤΟΠΟΣ ΜΟΝ. ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΤΚ:
ΤΗΛ. ΚΑΤ.- ΚΙΝΗΤΟ:
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ξεκίνησε την ενασχόληση με τον αθλητισμό στα τέλη της δεκαετίας του 1980, εντασσόμενος σε διάφορα αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, πόλο, βόλεϊ, μπάσκετ.
Στις αρχές του 1991, μετά από προτροπή του καθηγητή του, της φυσικής αγωγής στο λύκειο, Παπουτσή Θανάση, ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό και ιδιαίτερα με την σφαιροβολία και την δισκοβολία, υπό τις οδηγίες του Μήλιου Γεώργιου, πρωταθλητή στην σφαιροβολία στην Ελλάδα, ο οποίος τότε ξεκινούσε την προπονητική του καριέρα. Πολύ γρήγορα ξεχώρισε ως αθλητής του ΚΥΔΩΝΑ, του μοναδικού σωματείου τότε που διατηρούσε τμήμα στίβου στην πόλη των Χανίων. Από το 1991 μέχρι το 1998 πήρε μέρος σχεδόν σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα με αρκετές διακρίσεις. Αποκορύφωμα της πορείας του ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην σφαιροβολία στην κατηγορία των εφήβων το 1994 και την 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων στην σφαιροβολία το 1998.

Εκτός του κλασσικού αθλητισμού ασχολήθηκε και με την άρση βαρών. Επανειλημμένως κατέλαβε πρωτιές στα πρωταθλήματα νοτίου Ελλάδος, ποτέ όμως δεν ασχολήθηκε σοβαρά ώστε να έχει την πορεία που οι προπονητές του πίστευαν.

Το 1994 εγγράφηκε στα ΤΕΦΑΑ Σερρών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1999. Την προπονητική καριέρα την ξεκίνησε σε μικρή ηλικία. Το 1996 ήταν προπονητής στο προαγωνιστικό τμήμα του ΟΦΚΑ Σερρών, ενώ παράλληλα αγωνίζονταν με τα χρώματα του.


Την περίοδο 1997 – 98 ανέλαβε προπονητής στον σύλλογο «Δόξα Σησαμιάς», ένα μικρό σύλλογο της επαρχίας του νομού Σερρών. Παρά το μικρό μέγεθος του συλλόγου οι επιτυχίες του ήταν μεγάλες. Μέχρι το 2000, όπου και έμεινε προπονητής ο σύλλογος κέρδιζε όλα τα αγωνίσματα των ρίψεων (σφαίρα – δίσκο – ακόντιο – σφύρα) στα κορίτσια, σε τοπικό επίπεδο (διασυλλογικό πρωτάθλημα) και είχε και επιτυχίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η εύρεση και ανάδειξη μίας από τις σημαντικότερες νέες Ελληνίδες αθλήτριες στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, της Καφάλη Ειρήνης.

Το 1998 ξεκίνησε την συνεργασία του με την αθλήτρια Τζόλα Γεωργία. Την ανέλαβε με ατομική επίδοση στην σφαιροβολία 11.50, με την οποία είχε κατακτήσει την 7η θέση στο πανελλήνιο νέων της προηγούμενης χρονιάς. Στην πρώτη μόλις χρονιά της συνεργασίας τους η αθλήτρια κατέκτησε την 3η πανελλήνια νίκη με ατομική επίδοση στην σφαιροβολία με 13.61, ενώ παράλληλα κατέκτησε και την τέταρτη θέση στο ίδιο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην δισκοβολία με 42,78. Και οι δύο επιδόσεις αποτελούσαν πανσερραϊκά ρεκόρ, καθώς αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΟΦΚΑ Σερρών. Με την αθλήτρια πορεύτηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2005, όπου και σταμάτησε την αθλητική της καριέρα. Η Τζόλα σήμερα θεωρείται μια από τις κορυφαίες σφαιροβόλους στην Ελλάδα, καθώς κατέχει την 9η επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο με 15.28μ και την 10η αντίστοιχα στον ανοικτό με 15.52μ. παράλληλα αποτελούν παγκρήτια ρεκόρ καθώς από το 2000 αγωνιζόταν με τα χρώματα του «Γ.Σ. Ελευθερίου Βενιζέλου».

Το 2000 ξεκίνησε την συνεργασία του προπονητικά με τον «Γ.Σ. Ελευθέριο Βενιζέλο» ως προπονητής ρίψεων στο προαγωνιστικό τμήμα.
Την περίοδο 2003 – 04 ανέλαβε προπονητής στο αγωνιστικό τμήμα (σφαίρα – δίσκο – ακόντιο) διαδεχόμενος τον προπονητή του και συνάδελφό του Μήλιο Γεώργιο. Παράλληλα ανέλαβε και τον αθλητή Καλογεράκη Δαμιανό, τον οποίο είχε βρει και αναδείξει ο Μήλιος Γεώργιος και τον είχε οδηγήσει στην 7η θέση στο παγκόσμιο παίδων, το 2003, στην σφαιροβολία.
Το καλοκαίρι του 2005 ο Καλογεράκης Δαμιανός καθοδηγούμενος από τον Καλαϊτζίδη Γεώργιο κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στην σφαιροβολία εφήβων 3 φορές φτάνοντας το στα 19.08μ (με 6κ σφαίρα). Το γεγονός αυτό αποτελεί και την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία στην προπονητική του καριέρα.
Ξεχωριστά από αυτή την επιτυχία οι αθλητές του έχουν κατακτήσει πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες. Υπό τις οδηγίες του αθλούνται ο Καλτζίδης Ανέστης (σφαίρα), Μιχαήλ Μανώλης (σφαίρα – δίσκο), Κελεσίδης Χάρης (δίσκο), Μουντάκης Γιάννης (δίσκο), Φίλλης Βασίλης (ακόντιο), κ.α.
Τελευταία ανανέωση ( Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2007 )
 

Φωτογραφίες...


Επιλεγμένοι Σύνδεσμοι

Stadio.gr 
ΓΑΣ Ιλυσσός 
Ελληνική Ομοσπονδία Τεχνικής Κολύμβησης 
Προπόνηση ανάπτυξης δύναμης με αντιστάσεις. 
Σπορ FM 
| Αρχή | Χάρτης Ιστοσελίδας | Χορηγοί | Υποστηρικτές | Σύνδεσμοι | Αναζήτηση | Ηλεκτρονική Εφημερίδα | Επικοινωνία |